Ολοκληρώθηκε η 4η Αθέατη Πόλη

Main Image
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε μόλις πριν από μερικές ημέρες το 4ο Φεστιβάλ της Αθέατης Πόλης (7-9/10/2016), υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ηρακλείου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου. Κέντρο εστίασης της φετινής διοργάνωσης αποτέλεσε η πορεία κατά μήκος του αραβο-βυζαντινού (ελληνιστικού) τείχους που διατρέχει τμήμα του εσωτερικού της πόλης, ελάχιστα ίχνη του οποίου είναι σήμερα εμφανή.

Ακούγοντας την πόλη | Ηχοπερίπατος

Main Image
Αναρωτηθήκατε ποτέ, πόσους ήχους κρύβει η πόλη; Ηχοπερίπατος στο κέντο του Ηρακλείου με την Κατερίνα Τζεδάκη. Κυριακή 9/10/2016, ώρα 17.00΄. Σημείο συνάντησης: Πρώην κτίριο της Αστυνομίας, στα Λιοντάρια. Είσοδος ελεύθερη / Δεν απαιτείται προεγγραφή στη δράση

Η Αραβική περίοδος στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης | Ξενάγηση

Main Image
«Η Αραβική περίοδος στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης». Ξενάγηση στο Μουσείο από τον επιμελητή της Ιστορικής Συλλογής του ΙΜΚ, Αγησίλαο Καλουτσάκη. Παρασκευή 7/10/2016, ώρα 11.00΄. Είσοδος ελεύθερη. Δηλώση συμμετοχών απαραίτητη: 2810-283219, Εσωτ.:101

Ωράριο λειτουργίας κτιρίων

Main Image
Οι δραστηριότητες που αναπτύσσονται στα κτίρια του πρώην Αστυνομικού Τμήματος (στα Λιοντάρια), της πρώην Τροχαίας (στη συμβολή των οδών Χάνδακος-Τ. Τζουλάκη), και την Οικία Χρονάκη (στην οδό Γ. Χρονάκη), θα είναι ανοικτές για το κοινό, καθ΄όλη τη διάρκεια του τριημέρου, από τις 10.00 το πρωί έως τις 21.00 το βράδυ. Σας περιμένουμε!

Παρουσίαση αρχιτεκτονικής μελέτης για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου

«Κελύφη στην Πόλη: Ευρωπαϊκό σχολείο τόπος κοινός, λαών, κουλτούρας, γνώσης» την Τετάρτη 5/10/2016, ώρα 20.00 στην αίθουσα του ΤΕΕ-ΤΑΚ (Γρεβενών και Πρεβελάκη, Ηράκλειο). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Θαρρώ πεινώ μα εγώ διψώ - Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-8 ετών

Main Image
Η Αθέατη Πόλη 2016 ξεκινά με ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 4-8 ετών, από τη μουσειοπαιδαγωγό Στέλλα Μαλλιαράκη! Η δράση θα πραγματοποιηθεί από 4 ως 7/10/2016 με τη συμμετοχή σχολείων, και το Σάββατο 8/10/2016 στις 10πμ για ομάδες γονέων με παιδιά. Η συμμετοχή των μαθητών στη δράση είναι δωρεάν. Πληροφορίες για συμμετοχή στο τηλέφωνο 6946-839569.

Συνάντηση εθελοντών - Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου

Οι προετοιμασίες για την Αθέατη Πόλη 2016 είναι σε πλήρη εξέλιξη! Για ενημέρωση και συντονισμό όλων των εθελοντών, καλούμε σε συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη στις 19:00, στο κτίριο του ΤΕΕ-ΤΑΚ (Γρεβενών και Πρεβελάκη).

Αθέατη Πόλη 2016 | Κάλεσμα για Εθελοντές

Main Image
Το φεστιβάλ της Αθέατης Πόλης (7, 8 και 9 Οκτωβρίου 2016) με κεντρικό άξονα το ίχνος του ελληνιστικού τείχους (αραβοβυζαντινού) είναι πλέον γεγονός!
Η συμμετοχή και βοήθεια των εθελοντών, όπως κάθε χρονιά, είναι πολύτιμη και απαραίτητη για την επιτυχία της διοργάνωσης! Όσοι ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην προετοιμασία και διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή αποστέλοντας μας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, email, τηλέφωνο επικοινωνίας) στο info.atheatipoli@gmail.com .

Συνάντηση Δευτέρα 5/9/16 στο ΤΕΕ-ΤΑΚ

Οι προετοιμασίες για την Αθέατη Πόλη 2016 συνεχίζονται! Τη Δευτέρα 5/9/16 προγραμματίζεται συνάντηση όλων των συμμετεχόντων στις 19:00 στο κτίριο του ΤΕΕ-ΤΑΚ, στο Ηράκλειο.

Τετάρτη 29 Ιουνίου - Ανοικτή συνάντηση για την Αθέατη Πόλη 2016

Η επόμενη ανοικτή συνάντηση για την προετοιμασία της Αθέατης Πόλης 2016 έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 29 Ιουνίου στις 19:30, στο ΤΕΕ-ΤΑΚ (Πρεβελάκη & Γρεβενών). Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, η συμμετοχή και η συμβολή σας είναι καθοριστικές για την επιτυχία του φεστιβάλ. Σας περιμένουμε να συζητήσουμε απο κοντά ιδέες και προτάσεις για τη φετινή διιοργάνωση!

Κάλεσμα για συμμετοχή στην Αθέατη Πόλη 2016

Η Αθέατη Πόλη 2016 προγραμματίζεται για τις 7, 8, 9 Οκτωβρίου 2016, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ηρακλείου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, και ακολουθεί τη διαδρομή κατά μήκος του κρυμμένου Ελληνιστικού τείχους (αραβοβυζαντινού) που διατρέχει τμήμα του εσωτερικού της πόλης Περιμένουμε τις προτάσεις σας μέχρι τις 15/7 στο info.atheatipoli@gmail.com !

Προετοιμασία για τη διοργάνωση του φετινού φεστιβάλ

Η προετοιμασία της φετινής διοργάνωσης έχει ξεκινήσει... Η πρώτη συνάντηση με ομάδες, συλλογικότητες και φορείς της πόλης πραγματοποιήθηκε στις 11.03.2016, στον πολυχώρο "Πολύκεντρο" του κτιρίου Ανδρόγεω, όπου ελαβε χώρα μια πρώτη παρουσίαση - σκιαγράφηση του πλαισίου που θα κινηθεί φέτος η Αθέατη Πόλη. Περιμένουμε την ενεργή συμμετοχή σας και φέτος!

Σημεία πρόσβασης & χρήσιμες πληροφορίες

Main Image
Ξεκινάμε λοιπόν! Αλλά πριν ξεκινήσουμε ας δώσουμε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για το τριήμερο… (κάντε κλικ στην εικόνα για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο)

H Αθέατη Πόλη φτιάχνει την πρώτη Υπαίθρια Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη του Ηρακλείου

Main Image
Η κατασκευή της βιβλιοθήκης θα τοποθετηθεί για τις τρεις μέρες του φεστιβάλ της Αθέατης Πόλης στο αλσύλλιο πεύκων που βρίσκεται επί του Προμαχώνα Ιησού (πρόσβαση από την σκάλα δίπλα στην Πύλη Ιησού, οδός Ν. Πλαστήρα). Σας καλούμε όλους κάτω από τη σκιά των όμορφων πεύκων να ανταλλάξουμε βιβλία, να διαβάσουμε και να χαλαρώσουμε απολαμβάνοντας τη θέα στην πόλη από ψηλά!

Εναλλακτική ξενάγηση: "Αιχμάλωτοι της Ιστορίας: Πόσο γρήγορα μπορείς να βγεις από τα τείχη;"

Main Image
Η ιστορία της πόλης είναι γεμάτη προδοσίες και ίντριγκες. Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να αλλάξει σήμερα. Ο "τελευταίος προστάτης" της πόλης κρύβει ένα πολύ μεγάλο μυστικό. Κάποιοι γνωρίζουν την ύπαρξή του και θα κάνουν τα πάντα για να πέσει στα χέρια τους. Μπορείς να το σώσεις και να σωθείς, μόνο αν ξέρεις καλά το οχυρό… θα τα καταφέρεις;

«Σπίτι μου όλος ο Κόσμος»: Δημιουργική δράση για παιδιά

Main Image
Μια μέρα αθέατης περιπέτειας ξεκινά με σκοπό να ανακαλύψουν οι μικροί μας φίλοι την άγνωστη πλευρά της φαντασίας τους. Ένα ταξίδι στο άγνωστο που θα γίνει μέσα από το παιχνίδι...

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Μεγάλο Κάστρο» επιστρέφει το Σάββατο 13 Ιουνίου

Main Image
Η μουσειοπαιδαγωγός Στέλλα Μαλλιαράκη επαναλαμβάνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Το Μεγάλο Κάστρο", που πραγματοποιήθηκε για μία εβδομάδα στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών δράσεων της Αθέατης Πόλης με σχολεία του Ηρακλείου.

Σεμινάριο γνωριμίας με τη Βικιπαίδεια και συγγραφή λήμματος για τα Ενετικά Τείχη

Main Image
Ελάτε να γνωρίσουμε τη Βικιπαίδεια και να γράψουμε συμμετοχικά ένα λήμμα για τα Ενετικά Τείχη του Ηρακλείου! Γιατί τη γνώση μας πρέπει να τη μοιραζόμαστε! Στο πλαίσιο του φεστιβάλ της Αθέατης Πόλης θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο εξοικείωσης με τη Βικιπαίδεια.

Κοινωνική Δικτύωση

Ενημερωτικό Δελτίο