Η Αθέατη Πόλη για τους πρόσφυγες

Main Image

Στο πλαίσιο της διεθνοποίησης των σχέσεων και του παγκόσμιου εναγκαλισμού της αξίας της πολυπολιτισμικότητας, προκαλεί πράγματι αίσθηση το γεγονός ότι οι άνθρωποι που προσπαθούν να ξεφύγουν από τις εμπόλεμες συγκρούσεις και τις πολιτικές διώξεις συχνά βλέπουν τα σύνορα να κλείνουν αντί να ανοίγουν. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που εκτοπίστηκαν από τις χώρες τους δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραμένουν αθέατοι και περιθωριοποιημένοι. Η αλληλεγγύη είναι θέμα όλων μας.

Ενημερωθείτε παρακάτω για τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια του φετινού Φεστιβάλ με σημείο αναφοράς το προσφυγικό ζήτημα:

- Παρασκευή 7/10, Πλατεία Αρχαιολογικού Μουσείου, ώρα 20.30΄

Η παγκόσμια αδράνεια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την λήξη του πολέμου σήμερα στην Συρία δεν μας αφήνουν αδιάφορους. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Αθέατης Πόλης, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-συζήτηση με εισηγήτρια τη Χαρά Κούκη, Ιστορικό, διδάσκουσα στη Σχολή Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα: Προσφυγική κρίση: ζητήματα αλληλεγγύης, την Παρασκευή 7/10, ώρα 20.30΄, στην Πλατεία του Αρχαιολογικού Μουσείου.

- Σάββατο 8/10, Λιοντάρια, ώρα 13.00΄

Tο Σάββατο 8/10 και ώρα 13:00΄ στα Λιοντάρια, προγραμματίζεται δρώμενο - αφιέρωμα στο προσφυγικό, με τίτλο "Άνθρωποι: Πρόσφυγες και τότε… και τώρα" από τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Ηρακλείου.

Επισκεφτείτε επίσης τις εκθέσεις στα πρώην κτίρια της αστυνομίας και της τροχαίας.

Κοινωνική Δικτύωση

Ενημερωτικό Δελτίο