Ολοκληρώθηκε η 4η Αθέατη Πόλη

Main Image

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε μόλις πριν από μερικές ημέρες το 4ο Φεστιβάλ της Αθέατης Πόλης (7-9/10/2016), υπό την αιγίδα του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Νομού Ηρακλείου, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ηρακλείου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου. Κέντρο εστίασης της φετινής διοργάνωσης αποτέλεσε η πορεία κατά μήκος του αραβο-βυζαντινού (ελληνιστικού) τείχους που διατρέχει τμήμα του εσωτερικού της πόλης, ελάχιστα ίχνη του οποίου είναι σήμερα εμφανή.

Με κεντρικούς άξονες την ιστορία και τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, υλοποιήθηκαν, κατά μήκος του ίχνους του οχυρωματικού περιβόλου αλλά και εντός των πλαισίων του, συνολικά περισσότερες από 30 δραστηριότητες: εκθέσεις, εκδηλώσεις, παρεμβάσεις και δρώμενα, με τη συμμετοχή τοπικών φορέων (Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πολυτεχνείο Κρήτης, ΑΤΕΙ Κρήτης, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, διεύθυνση Α’βάθμιας και Β’θμιας εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας, Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου, ΤΕΕ-ΤΑΚ, Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων - παράρτημα Κρήτης, ΕΦΕΚ), της πλειονότητας των δημιουργικών δυνάμεων της πόλης και όχι μόνο.

Η επανάχρηση αναξιοποίητων αρχιτεκτονικών κελυφών στον κεντρικό ιστό της πόλης (πρώην αστυνομικό τμήμα, πρώην κτίριο Τροχαίας, οικία Χρονάκη), για τη δημιουργία εκθεσιακών ενοτήτων (μικρών εστιών τέχνης και σύγχρονης κουλτούρας) και η διασύνδεσή τους με υπαίθριους χώρους, μέσα από τη χωροθέτηση παράλληλων-επιμέρους δραστηριοτήτων σε αυτούς, αποτέλεσε έναν από τους κεντρικούς στόχους της φετινής διοργάνωσης που εκτιμούμε ότι εκπληρώθηκε. Σημαντικό τεκμήριο της επιτυχίας της, αποτέλεσε βεβαίως η μεγάλη επισκεψιμότητα του κοινού στις εκθέσεις και τις παράλληλες δραστηριότητες του φεστιβάλ. Υπολογίζουμε ότι περισσότερα από 3500 άτομα επισκέφθηκαν τις εκθέσεις ή πήραν μέρος στις παράλληλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις κατά το τριήμερο 7-9/10/2016.

Πρέπει να τονιστεί ότι και η φετινή διοργάνωση δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί με επιτυχία χωρίς τη συνδρομή όλων των χορηγών, και την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών της Αθέατης Πόλης και του Δήμου Ηρακλείου, που πραγματικά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Τους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Κοινωνική Δικτύωση

Ενημερωτικό Δελτίο