Παρουσίαση αρχιτεκτονικής μελέτης για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου

Στο πλαίσιο των προ-φεστιβαλικών δράσεων της Αθέατης Πόλης 2016 την Τετάρτη 5/10/2016, ώρα 20.00 στην αίθουσα του ΤΕΕ-ΤΑΚ (Γρεβενών και Πρεβελάκη, Ηράκλειο) θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, «Κελύφη στην Πόλη: Ευρωπαϊκό σχολείο τόπος κοινός, λαών, κουλτούρας, γνώσης». Θα γίνει παρουσίαση της σχεδιαστικής μελέτης - βραβευμένης από την U.I.A. (Διεθνής Ένωση Αρχιτεκτόνων) για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ:

ΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ  ΣΧΟΛΕΙΟ  EΥΡΩΠΑÏΚΗΣ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ  ΗΡΑΚΛΕΙΟ 

Θεοδώρα Κυριαφίνη  - Φωτεινή Λυμπεριάδου και ΣΙΑ Ε.Ε. / ‘Αρχιτεκτονική του Ευ Ζην’

Το ‘Καινοτόμο, Βιοκλιματικό Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας’ στο Ηράκλειο Κρήτης, 1ο βραβείο Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού υπό την αιγίδα της U.I.A. (Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων) και του ΟΣΚ (Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων) βρίσκεται υπό υλοποίηση. Κεντρικό ζητούμενο της μελέτης, που βρίσκεται στην τελική φάση της σύνταξης τευχών δημοπράτησης του έργου, είναι το Σχολείο αυτό να γίνει ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ όλης της ευρύτερης περιοχής και η εμβέλεια του να ξεπερνά τα σύνορα. Κοινός στόχος είναι να γίνει πολιτιστικός και πολιτισμικός πόλος έλξης και να συνδράμει στη δημοκρατία και στην κοινωνική συνοχή πέρα από μια απλή λειτουργία σχολείου.

Ο ολιστικός σχεδιασμός του με την συνέργεια πρωτοποριακών εκπαιδευτικών, κοινωνικών, αρχιτεκτονικών, οικολογικών και ενεργειακών συνιστωσών αποσκοπεί να αποτελέσει παγκόσμιο πρότυπο οργάνωσης χώρου για την εκπαίδευση αυριανών πολιτών, να εμπνέει και να δίνει φτερά για την πραγμάτωση ονείρων.

Το Καινοτόμο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας είναι σχεδιασμένο σαν αγκαλιά για τους μαθητές με τις αυλές - πλατείες ως τόπους συνένωσης και δράσης. Ο ‘ΚΕΝΟΣ’ και ΚΟΙΝΟΣ του χώρος είναι διαμορφωμένος ως φυσικό περιβάλλον, έτσι ώστε τα παιδιά να νιώθουν κάθε μέρα χαρά και να βιώνουν μέσω της εκπαίδευσης βαθύτερα νοήματα της ζωής. 

 

Κοινωνική Δικτύωση

Ενημερωτικό Δελτίο